Vijesti

Susret omiljenih gradonačelnika, Benjamine Karić i Ernesta Imamovića: Pokrenut će zajedničke procese za dobrobit građana Sarajeva i Goražda

Nakon susreta i konkretnih dogovora sa čelnicima Tuzle i Mostara, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila Ernesta Imamovića, gradonačelnika herojskog grada Goražda.

„Kako sam i najavila, želim da Grad Sarajevo kao glavni centar BiH, uspostavi i intenzivira odnose sa bh. gradovima. Za to postoji volja i spremnost, te značajan prostor za unaprjeđenje međusobnih veza“, istakla je gradonačelnica Karić.    

Tokom vrlo srdačnog i prijateljskog razgovora, razmotrena je dosadašnja saradnja Sarajeva i Goražda. Ocijenjeno je da nadogradnjom već postojećeg Sporazuma o saradnji, odnose gradskih administracija treba dodatno osnažiti i proširiti.

„Radujem se saradnji sa kolegom Imamovićem i našim budućim zajedničkim aktivnostima. Gradu Goraždu trebamo dati značaj kakav i zaslužuje s obzirom na svoj strateški komunikacijski i ekonomski položaj. Uvjerena sam da ćemo stvoriti pozitivnu energiju i pokrenuti mnoge procese i projekte na dobrobit naših građana“, istakla je Karić.

Prema riječima gradonačelnika Goražda današnja prva službena posjeta Gradu Sarajevu je početak povezivanja dva grada zajedničkim, novim projektima u oblasti kulture i sporta.

„Bit ćemo usmjereni na provođenje politike koju zajedno zastupamo, a to je okrenuti se običnim ljudima, i građanima Sarajeva i Goražda, dijeliti njihovu sudbinu i rješavati probleme s kojim se susreću,“ istakao je Ernest Imamović, te poručio da je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zasigurno inspiracija svim načelnicima i gradonačelnicima Bosne i Hercegovine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare