Veliki događaj

Sve spremno za svadbu godine. Gosti dobili pravila za odijevanje na devet stranica, a na popisu su samo najveća imena! 

Nekoliko dana nas dijeli od predsvadbene svečanosti vjenčanja Ananta Ambanija i Radhike Merchant, sina najbogatijeg Indijca Mukesha Ambanija

Anant Ambani ovih je dana jedan od najpopularnijih Indijaca u svijetu i to zahvaljujući svadbenom slavlju koje njemu i zaručnici Radhiki Merchant, priprema njegov otac, jedan od najbogatijih ljudi u Indiji i tajkun Mukesh Ambani. 

Službena ceremonija vjenčanja bit će održana u julu, ali predsvadbeno slavlje počinje već kroz nekoliko dana, a na njemu će biti prisutne neke od najpoznatijih svjetskih zvijezda. Goste će zabavljati pjevačica Rihanna koja je prema pisanju stranih medija već stigla u Indiju, kao i iluzionist David Blain, a bit će održana u Jamnagaru, gradu u zapadnoj Indiji. 

Osim Rihanne i Blaina, na popisu uzvanika nalaze se Bill Gates, indijski milijarder Gautam Adani, glumačke zvijezde Bollywooda poput Shaha Rukha Khana i Salmana Khana, izvršni direktor Disneyja Bob Iger, Mark Zuckerberg, Hillary Clinton, članovi butanske kraljevske porodice i drugi. 

Oni i ostali uzvanici kroz ukupno tri dana će uživati u 500 vrsti jela koje priprema stotinjak kuhara, a dress code je "jungle fever" pa će morati nositi odjeću sa životinjskim uzorcima ili nešto poput havajskih košulja sa cvijećem, ali i onu tradicionalnu indijsku. Na raspologanju će im biti stilisti, a upute o odijevanju dobili su ispisane na čak devet stranica. 

Ovo nije prvo vjenčanje koje Mukesh organizira svom djetetu, jer je prije šest godina priredio svadbu kćeri Ishe na kojoj je pjevala Beyonce. Raskošno slavlje održano je na talijanskom jezeru Como, a potom i u Mumbaiju te Radžastanu. 

Anant je najmlađe Mukeshovo dijete, inače vlasnika kompanije Reliance Industries, koji ima interese u telekomunikacijama, nafti i plinu, kao i maloprodajnim i financijskim ulsugama. Prema Forbesu njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko vrtoglavih 116 milijardi dolara.