(anti)kampanja

Svi su ismijavali Vučića zbog plesa i pjevanja u autu. Sad su otkrili koja pjesma svira: Ovo je jezivo…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je novi spot na svom nalogu na TikToku. Na snimku Vučić, dok vozi auto, uključuje radio i počinje da pleše. Međutim, korisnici društvenih prepoznali su da je u pitanju pjesma "Rap das Armas", koja je u Brazilu zabranjena jer glorifikuje ubijanje policajaca u favelama.

Vučić, koji odnedavno aktivno koristi mrežu TikTok, objavio je spot u kome obilazi autoput hvaleći uspjehe stranke čiji je donedavno bio predsjednik.

Ali, na početku tog spota, šef države uključuje radio i počinje da igra uz dio pjesme „Parapapapa“, za koji korisnici društvenih mreža navode da je u pitanju onomatopeja, tačnije oponašanje pucanja na policiju.

U pitanju je pjesma koja je u Brazilu zabranjena, upravo iz tog razloga – što promoviše nasilje nad snagama reda i zakona. Pjesma je postala veoma popularna u toj zemlji zahvaljujući filmu Elitna jedinica (Elite Squad).

Govori o specijalnoj jedinici policije koja svakodnevno upada u favele kako bi hapsila narko-dilere, ali i o oružju koje je popularno među dilerima, kao i o sukobima između dilera i policije.

Pjesmu izvode MC Sidinjo i MC Doka, dvoje pratilaca proibidão stila – koji je zakonski zabranjen zbog veličanja kriminalnih aktivnosti.

Stoga, ova pjesma uprkos popularnosti, nikad nije puštana na brazilskim radio-stanicama, dok je nakon dvije sedmice izbačena i s filmskog kompakt-diska.

Veliko je pitanje da li je Vučić uopće išta znao o pjesmi koju tako radosno pjevuši. Zapravo, ne zna se šta je strašnije – da je znao, pa pjeva ili da uopće nije imao pojma o čemu ova jeziva pjesma govori, piše Nova.rs.