dominacija

Takmičari PK Sport time dominirali u Splitu i Sarajevu

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva dominirali su na dva međunarodna takmičenja održana ovog vikenda u Splitu i Sarajevu.

Prvog dana takmičenja na međunarodnom plivačkom mitingu "Jadran Grand Prix" u Splitu Arian Kadić je postavio novi rekord Bosne i Hercegovine za mlađe juniore u disciplini 800 metara slobodnim stilom. Sa rezultatom 16.17.53 bh. reprezentativac je izborio i normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u Rumuniji, saopćeno je iz PK Sport time.

Kenan Dračić postao je novi juniorski rekorder na 800 metara s vremenom 15.26.07, a odličan nastup imala je i Iman Avdić.

Jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine nastupila je u disciplini 200 metara mješovito i postavila novi juniorski bh. rekord i apsolutni rekord BiH.

Najmlađi plivači PK Sport time nastupili su na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, gdje je u organizaciji Plivačkog kluba Bosna održan međunarodni plivački miting „Bosna pikolo kup 2023“. Učestvovalo je 427 plivača iz 26 klubova iz BiH i Mađarske, a nadama PK Sport time pripalo je ukupno 30 medalja.

Zlatni su bili: Tahir Džinić, Rejan Kolašinac, Tesnim Maksumić (dvije discipline), te ženska štafeta. Srebro su osvojili: Ammar Avdić, Filip Marković, Azur Mesihović, Omar Efendić, Veljko Marković, Džana Kamenjašević (tri discipline), Nia Avdić (dvije discipline), Uma Avdić (dvije discipline), Sara Hadžimušović, Hana Halebić, te muška štafeta. Bronzani su bili: Omar Efendić, Veljko Marković, Jan Radenović, Ammar Avdić, Džana Kamenjašević, Tesnim Maksumić (dvije discipline), Nia Avdić i Mia Zaimović (dvije discipline).

"Dominantan performans naših plivača kod kuće i u gostima", poručili su iz Plivačkog kluba Sport time Sarajevo.

Treneri ekipa PK Sport time na takmičenjima u Splitu i Sarajevu su Evelin Avdić i Aldin Avdić.