Christophe Dugarry

“Te reprezentacije sa Balkana su beskorisne”

UEFA je jednom prilikom odlučila da formira Ligu nacija kako bi prijateljske utakmice imale takmičarski značaj.

Već neko vrijeme se diskutuje da li je Liga nacija uspješan projekat, ali mnogi smatraju da neke takozvane male reprezentacije nemaju šta ni da traže u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Francuska je prije nekoliko dana pobijedila Gibraltar sa 14:0, a onda se povela diskusija da li bi trebalo takvi mečevi da se odigravaju. Oštriji od svih bio je Christophe Dugarry koji je otvoreno rekao da je to besmisleno.

“Ta će utakmica ostati zapamćena, ali samo kao anegdota. To jeste rekord, ali takve utakmice su beskorisne. Na njima se igrači samo umaraju, a neki od njih se i povrede. Umoran sam od gledanja takvih utakmica. Susret između Francuske i Gibraltara sam gledao jer je to moj posao, ali postoji puno ekipa koje nemaju što da rade u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, rekao je bivši prvak svijeta.

Zatim je pojasnio.

“Gledao sam utakmicu za utakmicom ekipe poput Gruzije, Estonije, Azerbejdžana, Crne Gore, Litvanije, Slovenije, Kazahstana, San Marina, Moldavije, Albanije, Malte, Sjeverne Makedonije, Kosova, Andore, Armenije… Sve te ekipe su beskorisne, više nikada ne bi trebalo da ih gledate“, završio je Dugarry.