Tehnologija

Telegram premašio 700 miliona korisnika i uveo – pretplatu. Pogledajte šta ona donosi

Telegram je sakupio više od 700 miliona aktivnih korisnika mjesečno te je uveo premijsku pretplatu za sve one koji se žele riješiti reklama i domoći dodatnih opcija. Najavljena pretplata iznosit će između 4,99 dolara i 6 dolara.

Premijski paket dodaje mogućnost slanja većih datoteka (do 4 GB umjesto 2 GB) te podržava brže preuzimanje.

Platiše će isto dobiti mogućnost praćenja do 1.000 kanala u odnosu na 500 te stvoriti 20 mapa sa razgovorima (u koje stane po 200 razgovora).

Kako sve ne bi stalo samo na tehničkim poboljšanjima, Telegam je u premijsku pretplatu uveo i ekskluzivne naljepnice koje će platiše vizuelno odvojiti od “običnih ljudi”, prenosdi Tportal.hr.

Konačno, premijski korisnici će također moći imati do četiri računa u istoj aplikaciji te priljepiti do 10 razgovora na vrh ekrana.

Telegramov osnivač i glavni direktor Pavel Durov nedavno je napisao da je premijska pretplata odgovor na zahtjeve korisnika kojima treba dodatni kapacitet prijenosa datoteka i brži prijenos podataka.

“Nakon malo razmišljanja smo došli do zaključka: jedini način kako to možemo izvesti, uz zadržavanje svega što već nudimo, je da uvedemo pretplatu”, kazao je Durov.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare