Sport

Teniserka pala na doping-testu: Supstanca mi je ušla u tijelo tokom spolnog odnosa

Dajana Jastremska jedna je od najvećih nada ukrajinskog tenisa, ali njena karijera trenutno ne napreduje jer je početkom ove godine suspendirana zbog pozitivnog testa na doping.

Teniserka koja uskoro puni 21 godinu osvojila je u dosadašnjoj karijeri tri turnira, a ova godina trebala je biti godina u kojoj će se probiti u sami teniski vrh.

Početkom prošle godine je ostvarila i ranking karijere, odnosno bila je 21. teniserka svijeta, no početak ove godine donio joj je velike nevolje. Bila je pozitivna na mesterolon, prenosi Index.hr.

Za sve je kriv seks?

Nakon što je suspendovana, izjavila je da će se boriti kako bi spasila svoju čast jer zna da nije koristila ništa nedozvoljeno.

PROČITAJTE  Zbog Ronaldovog odbijanja se osjećao malim, a sad ga je nadigrao i pobijedio na Euru

“U mojoj su mokraći pronađene vrlo niske razine mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dva tjedna ranije, dobila sam znanstvenu potvrdu da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek te da se ne preporučuje ženama zbog štetnih učinaka”, rekla je prije pet mjeseci, a sada tvrdi da zna i kako je nedozvoljena supstanca došla u njeno tijelo.

Jastremska je uvjerena da je pozitivna jer joj je njen bivši partner supstancu prenio tijekom seksa. Njen bivši partner tvrdi da to nije istina, a napisao je i izjavu za komisiju koja se bavi ovim slučajem.

PROČITAJTE  Čeka nas ludnica u posljednjem kolu: Španija ni u drugom meču nije uspjela do pobjede

Otac ukrajinske teniserke ga je zamolio da preda uzorak kose za analizu, ali on je to odbio i više nije surađivao s obranom ukrajinske teniserke. Rasplet slučaja trebao bi biti poznat krajem mjeseca.Povezani postovi: