Gaming

Terminator: Survivors krajem oktobra dolazi na Steam

Na ovogodišnjem Nacon Connect eventu, kao što je bilo i najavljeno, dočekala nas je najava nove igre smještene u Terminator univerzum.

Terminator: Survivors je open world survival igra koju nam zajedničkim snagama spremaju Nacon i Nacon Studio Milan.

Njena radnja bit će smještena u dobro poznati Terminator univerzum, četiri godine nakon famoznog “Sudnjeg Dana”, a u njoj ćemo se, solo ili u kooperativnom režimu za do troje igrača, naći u ulozi skupine preživjelih koji se bore za opstanak uslijed postapokaliptičnih događaja koje smo u određenoj verziji vidjeli (ili čuli o njima) tokom prva dva Terminator filma.

Šačica preživjelih morat će preživjeti u nemilosrdnim postapokaliptičnim uvjetima, a za petama će im biti i raznorazni Skynetovi strojevi.

Terminator: Survivors bi nam trebao isporučiti autentično Terminator iskustvo i jednako autentični i atmosferični open world seting te priču koja će nam na poseban i dosad neispričani način otkriti što se zapravo dogodilo nakon Sudnjeg Dana.

Igra bi nam trebala nuditi više različitih gameplay pristupa, od klasične akcije, pa sve do stealth segmenata i pametnijih načina konfrontacije sa Skynetovim strojevima. O kakvoj igri je riječ, možete vidjeti i u prvom traileru koji se nalazi ispod.