Sport

Teški dani za fudbalsku legendu: Cristiano Ronaldo se liječi od depresije!

Dok prolazi kroz vjerojatno najteže trenutke u karijeri, Cristiano Ronaldo odlučio je potražiti stručnu pomoć.

Iako se smatra slavnom osobom na internetu, ljudi možda ne shvataju da je Jordan Peterson zapravo vrlo uspješan klinički psiholog, prenosi Marca. Objavljivao je radove u najprestižnijim medicinskim časopisima širom svijeta.

Slavnog autora često se smatralo desničarskim propagandistom, ali Ronaldo smatra da su njegove knjige bile od velike pomoći.

Pozvao ga u svoj dom

Nakon što je pročitao jednu od njih, napadač legendarni nogometaš Manchester Uniteda odlučio ga je pozvati u svoj dom tokom Petersonove posjete Velikoj Britaniji.

Prije otprilike dvije semdmice, 37-godišnji Portugalac je na Instagramu objavio svoju fotografiju u društvu Petersona bez daljnjeg konteksta u objavi.

Jordan je upravo gostovao u emisiji Piersa Morgana, a britanski voditelji ga je pitao o posjeti Ronaldu. Piers je u razgovoru otkrio da je Cristiano uzimao terapiju i da se nakon susreta s Jordanom činio u puno boljoj formi.

No, Peterson je otkrio još puno detalja o njihovom susretu.

Ovo je ono što je Jordan rekao Morganu tokom njihovog intervjua:

"To se događa kada se družiš s bezobraznikom poput mene. Pozvao me da dođem i vidim ga. "Imao je problema u životu prije nekoliko mjeseci i njegov prijatelj mu je poslao neke od mojih videa i rekao je da ih je gledao.

Pročitao knjigu

Zatim je pročitao jednu moju knjigu i smatrao da mu je pomogla, htio je razgovarati. Otišao sam do njegove kuće i razgovarali smo oko dva sata. Uglavnom smo razgovarali o tome što želi u budućnosti i nekim preprekama s kojim se suočava."

Nakon ovih otkrića, potvrđeno je da Cristiano Ronaldo pati od depresije te je odlučio potražiti stručnu pomoć.

Jednom od najvećih nogometaša svijeta u historiji mora biti teško prolaziti ovaj trenutak. Nadajmo se da će se moći vratiti u svoje najbolje stanje kako se približavamo Svjetskom prvenstvu u Kataru, zaključuje Marca.