Ljudi gledali u čudu

Tesla završila u moru, zapalila se pa gorjela čak i potpuno potopljena

Jednoj vozačici se u gradu Hollywoodu u američkoj saveznoj državi Florida dogodila nesreća kada je prilikom spuštanja jet skija s prikolice u more i njena tesla Model X neplanirano završila pod vodom.

Automobil je otklizao nakon što je jet ski spušten u more, da bi se zatim zapalio i nastavio gorjeti čak i kada je poputno nestao ispod površine. Sama nesreća nije zabilježena na videu, no na njemu je vidljivo kako potopljeni automobil gori, dok je voda oko njega uzburkana te iz nje izlazi para i/ili dim.

Neidentificirana osoba koja u videu objašnjava što se dogodilo tvrdi da je žena koja je vozila Model X ostala zarobljena u autu, no na sreću ju je spasio njen suprug koji je bio na jet-skiju, te joj odmah priskočio u pomoć i pomogao joj da izađe iz automobila.

Vatrogasci iz mjesta Hollywood izvijestili su da je "vozilo izgubilo trakciju i skliznulo u more". Oni tvrde da je slana voda tada reagirala s elektronikom, uzrokujući kratki spoj i pokrenuvši požar koji je gorio "duže vrijeme".

"Vatra je gorjela pod vodom dok se nije sama ugasila. Čak i tada, trebalo je auto pažljivo utovariti na poseban nosač, a nakon toga ga vatrogasnim vozilom odvesti do skladišta. Tamo će vozilo biti u karantinu nekoliko dana, zbog mogućnosti da opet plane", stoji u objavi vatrogasaca na Facebooku.