Muzika

Tina Turner je pitanje imovine riješila puno prije smrti: Evo kome je ostavila svoje ogromno bogatstvo

Muzička diva Tina Turner tokom svoje je karijere stekla ogromno bogatstvo koje je procijenjeno na otprilike 250 miliona dolara. Hello piše da je Tina Turner riješila pitanje svoje imovine godinama prije smrti i da je većinu, ako ne i sve, ostavila suprugu Erwinu Bachu (67).

Pjevačica je s njemačkim muzičkim direktorom i producentom bila u braku 10 godina. Vjenčali su se 2013. godine nakon više od 26 godina veze.

Međutim, samo tri sedmice poslije vjenčanja Tina je doživjela moždani udar. Erwin joj je spasio život tako što joj je 2017. i darovao svoj bubreg.

Tinin prvi sin, Craig Raymond Turner, umro je u julu 2018. Prošle je godine preminuo i Tinin drugi sin, Ronnie. Iza nje su ostala dva sina Ikea Turnera, Ike Jr. i Michael, koje je posvojila nakon udaje za bivšeg supruga.

Međutim, 2018. Ike Jr. otkrio je da nije razgovarao sa svojom majkom gotovo 20 godina.

"Tina me odgajala od moje druge godine. Ona je jedina majka koju sam ikada poznavao", rekao je za Daily Mail.

"Ali nisam razgovarao sa svojom majkom od Bog zna otkad - vjerojatno od 2000. godine. Mislim da ni moj brat nije dugo razgovarao s njom. Moja majka živi svoj život - ima novog muža, a ona je u Europi. Ne želi imati nikakve veze s prošlošću", ispričao je tada.

Govoreći o svom bratu Michaelu, Ike Jr. je rekao da je u oporavilištu u južnoj Kaliforniji kako mu treba liječnička pomoć.

"Bio sam kod njega nekoliko puta. Sjajno mu je. Tina ga ne posjećuje. Sve što ona radi je da mu šalje novac", dodao je tom prilikom.

Podsjetimo, Tina je u srijedu umrla prirodnom smrću nakon borbe s dugom bolešću, praćenom rakom crijeva, visokim krvnim tlakom i transplantacijom bubrega. Imala je 83 godine, a tokom svoje duge karijere stvorila je brojne svjetske hitove.

Prodala je 200 miliona ploča, uključena je u listu Besmrtnika - najvećih umjetnika ikad, dobila je čak osam Grammyja, a uvrstili su ju i među muzičare u Rock and Roll Hall of Fame muzeju.