Pakleni Šund

Tom Hanks: Snimio sam gomilu filmova, a samo četiri su prilično dobra

Nakon više od 30 godina glumačke karijere Tom Hanks je u nedavnom intervjuu rekao da u svom opusu ima samo četiri filma za koja smatra da su "prilično dobra".

"Niko ne zna kako nastaje film"

Dobitnik Oscara koji je glumio u brojnim kino hitovima, od Forresta Gumpa do Elvisa, najavio je svoj nadolazeći roman, The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece, koji izlazi 9. maja 2023. Knjiga je izmišljena priča o stvaranju multi-milionskog filma o superherojima i stripu koji ga je inspirirao.

"Niko ne zna kako nastaje film iako svi misle da znaju. Snimio sam gomilu filmova, a četiri su prilično dobra, barem ja tako mislim. Još uvijek sam zadivljen kako se filmovi spajaju. Od ideje do titranja slike na ekranu, cijeli proces je čudo", rekao je Hanks za People i dodao da je "snimanje filmova vrlo težak posao koji traje jedan dug vremenski period".

Razgovor o nastavku Forresta Gumpa trajao samo 40 minuta

"Taj period se sastoji od toliko trenutaka radosti koji su nasuprot osjećaju samoprijezira. To je najveći posao na svijetu i najzbunjujućiji posao za koji znam", kazao je glumac. Ranije je rekao da je ideja o potencijalnom nastavku Forresta Gumpa prekinuta gotovo odmah nakon uspjeha prvog filma, koji je vjerovatno na njegovoj listi četiri "prilično dobra" filma.

"Reći ću da smo pokušali razgovarati o još jednom Forrestu Gumpu, no razgovor je trajao samo 40 minuta", otkrio je Hanks i dodao da nakon tog razgovora nisu ni pokušali ponovno pokretati tu temu.

U eri višestrukih nastavaka, ponovnih pokretanja i ponavljanja, Hanks je dodao da ne postoji "obaveza" reprizirati njegovu slavnu ulogu Forresta nakon originalnog filma iz 1994., tokom čije je produkcije čak iz svojeg džepa platio za odabrane scene, poput Forrestova kultnog trčanja Amerikom.