Vijesti

Top tema: Pogledajte šta svjetski mediji pišu o rušenju crkve u dvorištu nane Fate

Pravoslavna crkva bespravno sagrađena na privatnom zemljištu bošnjačke porodice iz Konjević Polja kod Srebrenice u istočnoj Bosni srušena je u subotu čime je nana Fata Orlović nakon gotovo četvrt vijeka dobila pravnu bitku u koju je ušla gotovo bez ikakvih izgeda na uspjeh.

Bez prethodne najave bagerom je u ranim jutarnjim satima porušena ranije ispražnjena crkvena građevina, a nakon toga su kamioni počeli odvoziti materijal uz najavu kako bi cijeli posao trebo biti dovršen do ponedjeljka.

Tako je završena borba koja je trajala par decenija, a rušenje crkve iz dvorišta nane Fate Orlović imalo je velikog odjeka, kako u regionalnim, tako i u svjetskim medijima.

Brojni su mediji prenijeli informaciju o rušenju bespravno podignute crkve, a između ostalih i jedan od najuticajnijih medija na planeti, Washington post.

Pogledajte neke od naslova inostranih medija o informaciji o rušenju crkve iz dvorišta nane Fate Orlović.

Hrvatski mediji su uglavnom svi prenijeli informaciju o rušenju crkve, napominjući kako je crkva bespravno sagrađena, te kako je pravda nakon više decenija konačno pobijedila.

Nani Fati je jučer i pozlilo od silnog uzbuđenja, ali ona je svoj dan dočekala. Svoju pobjedu je izvojevala, sama i bez pomoći države. Treba samo napomenuti kako joj je SDA-ov Ramiz Salkić prije par godina “savjetovao” da proda zemljište i s njim podijeli novac. Ramize, Ramize…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare