NA FTV-U

Topić dobio priliku da se nagovori Miloševiću, nije ga štedio: “Treba onda zvati Amela Tuku”

Na Federalnoj TV gostuju Savo Milošević, Edin Isanović, Adnan Džemidžić i Marko Topić.

Marko Topić je, u svom stilu, pitao selektora na osnovu čega se pozivaju igrači u reprezentaciju BiH.

“Svima je bilo čudno što je Petev dobio otkaz. Navodno treba nam novi vjetar, novo lice. Nakon četiri utakmice smo istjerali i tog novog trenera. Isti citat je i kod Mehe, i kod Save. Igrači su zbunjeni. Normalno, svaki trener donosi svoje ideje, svaki put dolazi četiri pet novih pomoćnika.

"Što se tiče poziva u reprezentaciju, trebaju se pozivati igrači koji su najbolji. Selektore, Hamulić je bio kod vas i na prvom i drugom okupljanju. Nije mi jasno da se poziva igrač koji je 2022. zabio posljednji gol. Čovjek uopšte ne zabija niti asistira. Imamo primjer Ziljkića, dečko mi je drag. Dvije utakmice prije vašeg dolaska imao zadnju asistenciju.

"Niti ima gol, niti asistenciju. Na osnovu čeka pozivate ljude? Ne mogu shvatiti da Bilbija koji je zabio 80 golova, čovjek ne dobija šansu. Tj. dobije šansu 15 minuta. Treba zvati one ljude koji igraju u klubovima. Ako je brzina glavna, onda treba pozvati Tuku, našeg atletičara.”

Selektor Savo Milošević je odgovorio:

“Ne bih komentarisao zaista. To su lične neke stvari i afiniteti. Svako ima pravo na razmišljanje. Ja ovaj put nisam pozvao najbolje jer nisu mogli doći. U prvoj utakmici nisam pozvao najbolje jer sam ih čuvao kartona.

"Rekao sam, mimo ovih koji su igrali, nema drugih. Niti u inostranstvu niti nigdje. Osim da probamo pozvati mlađe igrače, nego tako razne.”