Mjesto Bistarac

Tragedija kod Lukavca: U teškoj nesreći poginulo jednogodišnje dijete

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros oko 3 sata iza ponoći na lokalnom putu Bistarac – Lukavac smrtno je stradalo jednogodišnje dijete dok je više osoba zadobilo teške i lake tjelesne povrede i hospitalizirani su u UKC-u Tuzla.

Kako je iz Uprave policije MUP-a TK potvrđeno za Tuzlanski.ba u ovoj tragičnoj nesreći život je izgubilo jednogodišnje dijete dok je teže i lakše povrede zadobilo još četvero maloljetne djece i tri odrasle osobe. Naime, putničko motorno vozilo "peugeot" u kome se nalazilo osam putnika, tri odrlase osobe i petero djece udarilo je u betonski potporni zid nakon što se prethodno sudarilo s putničkim motornom vozilom "škoda octavia" koje nije bilo u pokretu.

"Policijsku stanicu Lukavac Hitna medicinska pomoć oko 03:00 sata iza ponoći je obavijestila kako im se javila muška osoba s jednogodišnjim djetetom koje nije davalo znakove života. Dijete je hitno transportovano na Klinku za dječije bolesti UKC-a Tuzla gdje je pokušana reanimacija koja nažalost nije bila uspješna", kazala je Adnana Sprečić, portparol Uprave policije MUP-a TK.

Osim jednogodišnjeg djeteta koje je smrtno stradalo u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći u vozilu “peugeot 206” nalazilo se još četvero maloljetne djece od kojih je troje zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedno teško povrijeđeno i svi su trenutno zbrinuti na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Također, u automobilu koje je učestovovalo u nesreći pored petero djece od kojih je nažalost jednogodišnja beba smrtno stradala nalazile su se i još tri odrasle osobe.

Prema informacijama iz Uprave policije MUP-a TK dvije odrasle osobe su teško povrijeđene, a jedna od njih je i životno ugrožena. Treća odrasla osoba koje se nalazila u automobilu nije se javila u UKC Tuzla nakon što je u ovu ustanovu upućena od strane Hitne pomoći Doma zdravlja u Lukavcu.

"Uviđajne radnje od strane policijskih službenika PS Lukavac su obavljene rano jutros u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona. O ovoj nesreći upoznat je dežurni kantonalni tužilac koji će poduzeti sve potrebne daljnje mjere i radnje u vezi s ovom saobraćajnom nesrećom", dodala je Sprečič.

Za sada nije poznato ko je upravljao automobilom u kome se nalazilo ukupno osam putnika i iz kog razloga je vozač izgubio kontrolu nad istim zbog čega se dogodila ova velika tragedija. Više detalja će biti poznato nakon istrage, piše Tuzlanski.ba.