povratak portugalca

Transfer svih transfera: Cristiano Ronaldo se izgleda vraća u Evropu!

Cristiano Ronaldo bi ovog ljeta mogao iznenada napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se u Evropu.

Vijest je to koju je jučer objavio saudijski novinar Alhazza Mutab. On navodi da Ronalda dovesti želi Bayer Leverkusen, klub koji je apsolutna senzacija u ovoj sezoni. Bio bi to šokantan transfer, apsolutno neočekivan s obzirom na sve okolnosti oko Ronalda, ali i činjenicu da Leverkusen preferira jeftinije i znatno mlađe igrače.

Ranije je isti novinar pisao da bi se Ronaldo mogao vratiti u Portugal, svoju domovinu, u kojoj je kao igrač lisabonskog Sportinga i započeo veliku karijeru. Ipak, do toga neće doći, Mutab piše kako je Ronaldo bio zainteresovan za povratak, ali Sporting ima druge planove.

Portugalac trenutno igra vrlo neuspješnu sezonu s Al Nassrom, zbog čega je na udaru tamošnje javnosti i medija te je zbog toga nezadovoljan i traži izlaz. Podsjetimo, Ronaldo i njegovi saigrači su nedavno izgubili u polufinalu superkupa protiv najvećeg rivala, Al Hilala, a u prvenstvu zaostaju 12 bodova za istom ekipom.

Podsjetimo, Ronaldo je u decembru 2022. s Al Nassrom potpisao ugovor na dvije i pol godine te mu godišnja plaća iznosi oko 200 miliona eura, a u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora. To je najveća plaća u historiji fudbala te bi tako Ronaldo trebao tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.