ŽELJO NIJE SLAVIO

Trener Željezničara priznao bolnu istinu nakon utakmice: Vrištao sam, to nema smisla

Željezničara i Posušja su odigrali 1:1 na Grbavici u 15. kolu Premijer lige BiH.

Trener Posušja, Branko Karačić, smatra da su zaslužili više od boda, ističući dominaciju u prvom dijelu.

“Željo nam nije stvorio šansu da zadnje minute kada je došao do izjednačenja. Imali smo meč loptu, Mandić, a onda je Željo u zadnjoj sekundi došao do izjednačenja. Od zadovoljstva do tuge. Zaslužili smo više od boda, uz sva uvažavanja i respekt prema Želji. Kako je utakmica odmicala kraju morali smo biti lukaviji, pokvareniji i inteligentnijim da osvojimo tri boda.

Saudijski trener Željezničara, Al-Tuwajiri, naglasio je nedostatak agresije, ali tvrdi da su bili bolji u drugom poluvremenu. Al-Tuwajiri, iako još nema dozvolu, nada se da će sljedeću utakmicu voditi s klupe.

"Nedostalo je agresije. U drugom poluvremenu smo bili bolji, generalno smo bili bolji. Završili smo neriješeno, iako smo zaslužili pobjedu.

Dodao je kako mu je bilo teško upravljati utakmicom s tribina.

"Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Normalno, ne vrištim mnogo, da budem iskreno. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima. U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakter, da pokažu šta mogu. Posegli smo za nekim igračima s klupe, koji su promijenili tok igre u drugom poluvremenu, igrali smo na kraju sa trojicom pozadi, pritisnuli smo ih naprijed, držali utakmicu. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol. Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe", poručio je.