NA VELEBITU

Tri Kineskinje posjetile rodnu kuću Luke Modrića, sve su očekivale – samo ne ovo: “Bilo me je sram”

Tri Kineskinje došle su s drugog kraja svijeta samo zbog Luke Modrića. Posjetile su njegovu rodnu kuću u Zatonu Obrovačkom pred utakmicu kvalifikacija s Armenijom u Zagrebu. Očekivale su da će vidjeti muzej, a na Velebitu ih je dočekala razrušena kuća oko koje je još minirano područje.

"Putem prema Zatonu Obrovačkom pitale su me hoćemo li ulaznicu kupiti na licu mjesta ili preko interneta, mislim da nisu imale najbolju predodžbu o tome šta ih tamo čeka. One su očekivale nekakav muzej ili u najmanju ruku mjesto gdje će moći pogledati slike iz vremena kad je tamo odrastao. Kad smo došli gore, na dočekala ih je samo prazna ruševina. Ali, nisu se dale smesti, fotografirale su svaki detalj. Iskreno, mene je bilo strah da ne hodaju previše okolo zbog mina - rekao je Zadranin Teo Kanjer, vlasnik turističke agencije "Dalma Travel" za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon toga su otišli do stadiona posrnulog NK Zadra u kojem je Modrić napravio prve nogometne korake, prenosi Večernji.

"Na ulazu u stadion je lokot, tako da su travnjak morale slikati kroz rešetke. Nigdje žive duše, ništa njima nije bilo jasno. Ali odmah su prepoznale sliku Hrvoja Ćustića, preko Lukinih objava na društvenim mrežama znaju sve o tragediji njegovog prijatelja. A mene sramota jer im nemam što pokazati. Dovoljno je da vam kažem kako su od trgovine vatrogasnim aparatima mislile da je Lukin fan shop, jer to je najmanje što očekuješ na mjestu gdje je izrastao jedan od najboljih nogometaša današnjice - rekao je Kanjer te dodao:

"Jedna od njih odmah je prepoznala staro parkiralište pa mi je uzbuđeno kazala 'Hej, ovo je hotel ‘Iž‘'. Ej, zamislite to, one znaju za nekadašnji hotel 'Iž' gdje je Luka kao dječak proveo svoje prograničke dane u Zadru. Pa ostao sam paf."