Predjsednica Narodnog fronta

Trivić: Kanonada Dodikovih gluposti. Očekivala sam da će biti inventivniji u lažima zbog učešća na izborima

Trivić dodik

Kanonada izjavljenih gluposti koja dolazi iz stranaka okupljenih oko SNSD-a ne prestaje, a u kanonadi gluposti po očekivanju prednjači Milorad Dodik. Ipak, očekivala sam da opravdanje za njihovo učešće na izborima po pravilima Centralne izborne komisije bude inventivnije od dosadašnjih laži kojima su skloni, navodi predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić na Facebooku.

Ona kaže kako su SNSD i Dodik imali dovoljno vremena da sa svojim "izvornim i najvjernijim saveznikom", HDZ-om, odnosno Čovićem, dogovore tehničke izmjene izbornog zakona kako se ne bi desilo nametanje ovog zakona.

"Svjesno su propustili da to učine jer je mogućnost izbornih manipulacija grana na kojoj sjede. S obzirom na to da im poređenje sa Kosovom i izborima koje je u južnoj srpskoj pokrajini nasilno proveo Albin Kurti nije prošlo, vratili su se staroj matrici, Schmidt (visoki predstavnik, Christian op.a), strane ambasade, itd", navodi Trivić.

Dodaje kako se neće previše baviti izjavama Dodika koje su, kako kaže, odavno bez ikakvog sadržaja, ali da će konstatovati da se ovdje ne radi ni o kakvom nacionalnom interesu na koji se poziva Dodik, "nego njegovom ličnom interesu i da ga isključivo iz tih razloga opozicija ne prati i ne treba da ga prati".

Ističe da Dodiku i grupaciji oko njega nikada nije bilo stalo do građana na koje se pozivaju, nego do njih samih.

"Dovoljno bi bilo samo popisati imovinu družine koja se danas okupila u Narodnoj skupštini da bi napala opoziciju pa da shvatite ko je ko. Na slici nedostaje Nenad Nešić kako bi slika bila 'teža'. Doduše, može se primijetiti odsustvo nekoliko predsjednika stranaka koalicije koji su poslali svoje predstavnike.

Bilo bi zaista po zdravlje javnosti Republike Srpske korisno da je predstavnici vladajuće koalicije prestanu trovati lažima, te da kažu da će izaći na izbore, po trenutno jedinom važećem izbornom zakonu u pravnom prometu i da na tome stanu. Svi dalji pokušaji da objasne zašto izlaze i ko je'kriv' samo ih dalje guraju dublje u živo blato laži u koje su se sami upetljali", zaključila je Trivić.