Svijet

Trump održao prvi miting nakon napuštanja Bijele kuće: Vratit ćemo se

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump održao je prvi miting nakon što je napustio Bijelu kuću, a okupljenim je ponovio ranije tvrdnje kako je s funkcije smijenjen izbornom prevarom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je na mitingu u Wellingtonu u saveznoj američkoj državi Ohio oštro kritikovao američkog predsjednika Joea Bidena i njegovu Demokratsku stranku.

“Dva puta smo pobijedili na izborima. Moguće je da ćemo ih morati pobijediti i treći put. Moguće je”, kazao je Trump.

Više od 60 pokrenutih sudskih postupaka u SAD-u odbacilo je tvrdnje Trumpove Republikanske stranke o prevari birača na novembarskim predsjedničkim izborima, a te tvrdnje su odbačene i procjenama Ministarstva pravosuđa SAD-a.

Bivši američki predsjednik Trump dalje je kazao da je značajno porastao broj imigranata koji su stigli u SAD i da Bidenova administracija nema pojma o njihovom identitetu.

Trump je također optužio svog nasljednika u Bijeloj kući Bidena da se poklonio Kini, a njegov nastup na globalnoj sceni nazvao je sramotom.

Iako nije precizirao hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika, Trump je kazao da bi Republikanska stranka mogla dobiti većinu u oba doma Kongresa na izborima koji će biti održani sljedeće godine.

“Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i vratit ćemo Ameriku i to ćemo učiniti uskoro”, poručio je Trump.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare