slavlje na floridi

Trump uz tortu i balone proslavio 78. rođendan, o onda žestoko kritizirao Bidena

Republikanski kandidat na predstojećim izborima za predsjednika SAD i bivši predsjednik Donald Trump proslavio je 78. rođendan govorom biračima na Floridi, tokom kojeg je više puta okarakterisao aktuelnog predsjednika Joea Bidena (81) kao isuviše slabog da izdrži drugi mandat u Bijeloj kući.

"Našu zemlju uništavaju nesposobni ljudi. Svi predsjednici treba da imaju testove sposobnosti", rekao je Trump.

On se u petak navečer obratio članovima fan-kluba "Klub 47" u kongresnom centru u West Palm Beachu. U okviru svečanosti, organizatori su iznijeli visoku tortu dok su prisutni puštali crvene i plave balone, prenosi AP.

Postavljena na zlatnu podlogu, torta je imala odvojene slojeve koji su uključivali bejzbol kapu ''Učinimo Ameriku ponovo velikom", logo Kluba 47, američku zastavu i natpis "Rođen u SAD na Dan zastave", koji su imali zlatne okvire uobičajene u mnogim Trumpovim objektima, kao i logotipima Trumpa i republikanaca.

Kada je Trump izašao na scenu, publika je zapjevala "Sretan rođendan" i skandirala ''SAD! SAD!".

"Ovo je najveća rođendanska zabava koju sam ikada imao", rekao je Trump.

On je izazvao oduševljenje prisutnih iznoseći planove za kampanju, koji su uključivali diskusiju o imigraciji.

Proslavi Trumpovog rođendana prisustvovali su i republikanci Marco Rubio, Byron Donnalds i Mitch Mcmhonel.

Za ovaj događaj prodato je 5.000 karata po cijeni od oko 35 dolara, a cijena za mjesta bliža bini bila je 60 dolara, rekao je predsjednik Kluba 47 Lary Snawden.

Klub 47 se nalazi u okrugu Palm Beach na Floridi, a na njegovoj web-stranici je navedeno da je cilj kluba da okupi Trumpove pristalice.