Svijet

Turistkinja silovana u javnom WC-u u centru Pariza: ‘Zabrinuo sam se jer je dugo nije bilo, a onda sam čuo…’

Američka turistkinja (27) silovana je u javnom toaletu u centru Pariza, što je izazvalo šok pariške javnosti, koja je prometnu zonu uz rijeku Seine smatrala sigurnom. Zbog silovanja je optužen i priveden 23-godišnji mladić. 

Žena je silovana kada je sa svojim dečkom u subotu navečer bila uz rijeku, u centru turističke četvrti Pariza, nedaleko od katedrale Notre Dame, javlja Guardian. Mnogi turisti i Parižani upravo tamo odlaze na piće ili piknik. 

U jedan sat u noći 27-godišnjakinja je otišla na javni toalet u blizini mosta Louis-Philippe. Toalet se nalazi blizu lokalnih barova te je dio novih objekata postavljenih prije šest godina kada je nastupila zabrana vožnje automobilima na području uz rijeku.

Lokalni list Le Parisien izvijestio je da je partner čekao ženu blizu WC-a, ali se zabrinuo jer se dugo zadržala. Prišao je toaletu i čuo plač, a potom je ugledao svoju partnericu.

Zaštitari u tom području priskočili su u pomoć i policija je uhapsila muškarca koji živi u naselju Asnières-sur-Seine u blizini Pariza. U prvim razgovorima s policijom poricao je silovanje i rekao da je žena pristala na spolni odnos.

Žena je odmah prebačena u parišku bolnicu. Nakon što je dala iskaz policiji, ona i njezin partner odletjeli su natrag u SAD.