nasilje u porodici

Tužilaštvo se žalilo nakon što je odbijen prijedlog za pritvor rukometašu iz BiH koji je pretukao suprugu

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora i izrekao mjere zabrane za D.B. (rođen 1982.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Nakon što je 23. septembra u službenim prostorijama Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona (HNK) Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. i donesen nalog o provođenju istrage, istog dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom.

D.B. se stavlja na teret da je počinio krivično djelo nasilje u porodici u stjecaju s krivičnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, saopćeno je iz tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Dana 23. septembra nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu.

Tužilaštvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu, saopćili su iz Tužiteljstva.

Riječ je o slučaju poznatog rukometaša Denisa Buntića, bivšeg reprezentativca Hrvatske i roneđog Ljubušaka, koji je, prema ddetaljima prijave, pretukao suprugu Klaru Buntić.