nigdje bez kišobrana

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne i tokom noći

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u sjevernim, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni Celzijusa; Bugojno, Sanski Most 16; Banja Luka, Srebrenica 17; Bihać, Sokolac 18; Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo, Zenica 19; Mostar, Široki Brijeg, Tuzla, Zvornik 20; Trebinje 25; Neum 26. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, jačim pljuskovima i grmljavinom.

Širom zemlje se očekuju inzenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 25 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.