'Kobasica fest 2024'

U Brčkom održan Međunarodni festival kobasice, kulena, sira, rakije i vina

U Brčkom je danas održan čtvrti Međunarodni festival kobasice, kulena, sira, rakije i vina „Kobasica fest 2024“ na kojem se predstavilo 20 izlagača iz BiH i regiona.

Ovu privredno-turističku manifestaciju koju tradicionalno urganzuje UG "Voćni klub" Brčko otvorio je predsjednik Skupštine Sistrikta Siniša Milić koji je naglasio da je ovo prilika da mali proizvođači iz oblasti proizvodnje hrane predstave svoje proizvode i da uspiju izaći na tržište.

"Ovo je takođe prilika i za promociju samog Distrikta u nekom turističkom smislu i u smislu područja koje se bavi proizvodnjom zdrave hrane, te se nadam da će organizator ove manifestacije i u budućnosti nastaviti s ovakvim aktivnostima, u čemu će svakako dobiti i podršku brčanske Skupštine", dodao je Milić.

Koordinator Voćnog kluba Savo Lukić kazao je da ovo prilika da se Brčko distrikt predstavi kao dobar domaćin, budući da se na današnjoj manifestaciji predstavilo 20 izlagača uglavnom iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, ali i iz susjednih država, naglasivši kako su svi sajmovi u funkciji razvitka sredine u kojoj živimo i regije u kojoj se nalazimo.

"Već drugi put dolazimo na ovu manifestaciju i izuzetno mi je zadovoljstvo da smo uspostavili dobru suradnju, jer i vaši predstavnici dolaze kod nas na našu najveću „Kulenijadu“. Drago nam je što imamo priliku predstaviti suhomesnati proizvod kulen, tradicijski proizvod naše regije", kazao je Radomir Čvarković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Četvrti po redu Međunarodni festival kobasice, kulena, sira, rakije i vina „Kobasica fest 2024“ i ove godine okupio je brojne posjetitelje, a sami izlagači su zadovoljni samom manifestacijom i promocijom svojih proizvoda, gdje su predstavili raznovrsne suhomesnate proizvode kao što su kobasice, kulenovi, sudžuke, kao i nekoliko vrsta sireva, rakija i likera.