Stigla zima u Hrvatsku

U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

Snijeg u ponedjeljak ujutro pada na području Dugopolja, Muća i Vučevice, na cijelom području iza Kozjaka i u dijelu Cetinske krajine, piše Dalmacija danas
Foto: HAK

U Hrvatsku je stiglo pravo zimsko vrijeme, a u dijelu zemlje pada i snijeg.

Nakon hladne noći u kojoj je u dijelovima Dalmatinske zagore temperatura padala i do - 7 stepeni Celzijevih, u dijelu srednje Dalmacije osvanulo je oblačno jutro koje je ponegdje u Dalmatinskoj zagori donijelo i prvi snijeg ove jeseni.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići dionicom Prgomet-Split-Bisko vozi se uz ograničenje brzine 40km/h zbog snijega, javlja HAK. Probleme je u jednom periodu stvarala i ledena kiša.

Snijeg u ponedjeljak ujutro pada na području Dugopolja, Muća i Vučevice, na cijelom području iza Kozjaka i u dijelu Cetinske krajine, piše Dalmacija danas.

Kako javlja splitska policija, oko 10:40 sati na cesti D1, ispod tunela Mihovilović, dogodila se saobtaćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila. Zbog toga je u prekidu bio saobraćaj prema Splitu, a nakon što je uklonjeno vozilo, cesta je sada cesta prohodna za promet uz policijsko usmjeravanje i regulaciju, piše Dnevnik.hr.

Foto: MUP Hrvatske

Također, cesta D56, predio Kočinje brdo, u ovom trenutku je zatvorena za saobraćaj zbog teretnih vozila koja se nalaze na cesti i ne mogu dalje saobraćati.

Iz splitske policije obavještavaju vozače da su na cestama D1 i D56 u ovom trenutku nastupili zimski uvjeti.

"Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez i prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te da koriste zimsku opremu", kažu iz hrvatske policije i dodaju kako se za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje promet vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.