Vijesti

U funkciji aplikacija za registraciju osiguranika vakcinisanih izvan KS

U funkciji je aplikacija putem koje se vrši registracija osigranika koji su se vakcinisali izvan Kantona Sarajevo i dostupna je na ovom LINKU.

Putem aplikacije osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo mogu se registrovati i na taj način izvršiti evidenciju vakcinacije izvan Kantona Sarajevo u elektronski karton pacijenta (eKarton).

U proteklom periodu uočili smo problem nedostatka evidencija građana Kantona Sarajevo koji su se u prethodnom periodu vakcinisali protiv virusa Covid-19 van granica Bosne i Hercegovine, odnosno izvan Kantona Sarajevo.

Osiguranici koji izvrše registraciju putem ove aplikacije će biti u mogućnosti da dobiju i certifikat o vakcinisanju izdat putem Centralnog zdravstvenog informacionog sistema KS.

Pored navedenih benefita za pacijente, na ovaj način će biti omogućeno i prikupljanje izuzetno važnih javnozdravstvenih podataka, obzirom da bi dobili informacije koliko se naših osiguranika/sugrađana vakcinisalo izvan BiH, te na taj način i dobili i validne podatke za procjenu ukupnih imunoloških prilika u Kantonu Sarajevo.

Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će osiguranik popuniti i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o izvršenoj vakcinaciji izvan Kantona Sarajevo će biti provjerena prije upisa u konačni registar.

Za sve eventualne nejasnoće u procesu registracije molimo da se obratite putem e-mail-a vakcinacija@kzzosa.ba, saopćeno je iz ZZO KS-a.Povezani postovi: