MUP ZDK

U Kaknju sinoć ubijena jedna osoba. Osumnjičeni uhapšen

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela preminule osobe kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti

U prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju sinoć je u 22.19 sati dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više fizičkih povreda za koje postoje sumnja da su nastale nasilnim putem, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

"Obavljenim razgovorima sa svjedocima te izvršenim operativnim provjerama na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa povređivanjem preminule osobe može dovesti osoba H.N. (1972.) iz Kaknja koje je locirana, lišena slobode i nad kojom je zavedena kriminalistička obrada. Kako je utvrđeno poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju krivičnog djela, povrede preminuloj osobi su nanesene prilikom narušavanja javnog reda i mira, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu ulici Alije Izetbegovića u Kaknju", navode iz MUP-a ZDK.

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela preminule osobe kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Nastavljaju se daljnje aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je ono izvršeno.