zapanjujuće

U parkovima u Londonu su sedam godina našli tri ostavljene bebe. Policija je otkrila da imaju iste roditelje

Beba koju su kasnije nazvali Harry, pronađena je u septembru 2017. godine u parku u istočnom dijelu Londona. Bebu su odmah zbrinuli u bolnici, a policija je krenula u potragu za majkom i ocem. Samo dvije godine kasnije 2019., u parku Newham žena i njezin sin koji su onuda šetali, našli su bebu djevojčicu. Kasnije je dobila ime Romana jer u blizini prolazi ulica Roman. Djevojčicu su našli u januaru kada je bilo hladno pa je bila pothlađena. Odmah je zbrinuta u bolnici.

Pet godina kasnije u januaru 2024. u istom parku je čovjek koji je vodio psa u šetnju, našao bebu umotanu u peškir i stavljenu u plastičnu vrećicu. Čovjek je pozvao hitne službe i grijao je bebu u naručju dok one nisu došle. Osoblje bolnice curicu je nazvalo Elsa.

Kako piše Metro, Harry i Romana su usvojeni, a Elsa još nije. Policija roditelje i dalje traži, no u međuvremenu su otkrili nevjerovatnu činjenicu. Svo troje djece ima iste biološke roditelje.

"Potrebno je da ljudi znaju da tražimo majku i oca, koji su osjećali potrebu da se na ovaj način odreknu svoje djece, i to čak tri puta, i čini mi se da je to od velikog interesa", rekla je sutkinja Carol Atkinson u ponedjeljak i objasnila zašto su javno objavili informaciju da su djeca braća i sestre kao i njihove podatke i fotografije.