brojne zvanice

U Predsjedništvu BiH održan prijem povodom Dana državnosti BiH. Domaćini bili Komšić i Bećirović

U Predsjedništvu BiH večeras je upriličen prijem povodom Dana državnosti BiH, a domaćini su bili članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić. Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nije prisustvovala prijemu, jer se on ne obilježava u RS.

Brojne zvanice čestitale su Dan državnosti Komšiću i Bećiroviću, a prijemu su, između ostalih, prisustvovali Elmedin Konaković, Senad Mašović, Enes Ljevaković, Ramo Isak, Irfan čengić, Jakov Finci...

"Pored antifašizma, u tome je njegova najveća vrijednost. Ma kako to nekome zvučalo, historija nas neumoljivo uči sljedećem. Oba puta u posljednjih stotinu godina kada smo se oružjem borili za državu, istu smo i odbranili, i oba puta, kada to nije bio slučaj, istu smo gubili. Međutim, ni prva ni druga republika nisu pobjeđivale zbog oružja, kojeg su ionako imale u znatno manjim količinama u odnosu na svoje neprijatelje, već su pobjeđivale zahvaljujući principu slobode koji ih je vodio i posvećenosti slobodi za koju su se borili, kako kao pripadnici Narodnooslobodilačkog pokreta, tako i kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine", naglasio je predsjedavajući Komšić.