TURČINU JE PREKO GLAVE SVEGA

U Realu mu je već kraj: Arda Guler napravio neoprostiv potez nakon utakmice protiv Seville

Trenutno sve ide dobro Real Madridu. Klub je u dobroj poziciji da osvoji špansko prvenstvo, još uvijek je u trci u svom omiljenom takmičenju Lige prvaka, riješio je Mbappe sagu i pobrinuo se da zadrži Carla Ancelottija. Dovoljno je reći da navijači Real Madrida trenutno mirno spavaju. Ali u lokalnoj štampi još uvijek postoji tema koja počinje da izaziva kontroverze: Arda Güler. Ili barem, to je nešto što mnogi ne razumiju.

Tema koja počinje da muči italijanskog trenera. “Imao sam jednu misao prije Modrićevog gola, a nakon pogotka drugo. Mislim da on to razumije i ako ne razumije ništa se neće desiti, ali ne moram da dajem nikakva objašnjenja”, objasnio je nakon pobjede za vikend protiv Seville. Prije utakmice se već pozicionirao na ovu temu: „Neigranje Arde Gülera je pitanje konkurencije sa drugima. Odabrao sam 11 koji igraju, a neki se bore da uđu jer su izgubili dosta vremena zbog povreda. On je veoma mlad i mora biti strpljiv”.

I kako je objasnio AS, igrač koji je ove sezone odigrao svega 92 minuta ukupno u svim takmičenjima počinje da predstavlja problem. Guler je uznemiren i ne razumije zašto ne igra redovno. Iznad svega, ne ustručava se da to pokaže. List navodi primjer meč protiv Almerije gdje je bacio dres za zagrijavanje kada je shvatio da ga Ancelotti neće uvesti. Protiv Seville se prošlog vikenda spremao za ulazak, ali je Modrićev pogodak promijenio planove njegovog trenera. A Turčinova nelagoda bila je vidljiva i neskrivena kada je saznao da neće kročiti na teren na Bernabeuu.

Potezi koji nerviraju Madriđane, pogotovo za ovako mladog igrača koji još ništa nije pokazao. Igračeva pratnja također vršio pritisak na madridski štab, što tradicionalno prilično loše za igrača. Obje strane su stoga u teškoj situaciji, toliko da španski mediji govore o neizvjesnoj budućnosti igrača u Madridu…

AS navodi da je Guler čak rekao predsjedniku Real Madrida da se osjeća prevareno jer su ga ubijedili prilikom transfera da će imati priliku da igra, ali je shvatio da to obećanje ove sezone nije ispunjeno.

On je jasno dao do znanja da želi dosta veću minutažu ili da ga na kraju sezone Real pusti da ide u neki drugi klub gdje će imati priliku da igra.