Kavački klan

U Sarajevu uhapšene plaćene ubice iz Srbije. Evo ko su

Uhapšeni su u Sarajevo Toweru

Pipadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u nakon složene akcije, u kojoj je glavnicu posla odradila Obavještajno-sigurnosna agencija, uhapšena dva državljanina Srbije za kojima je raspisana potjernica.

Kako je Raport potvrđeno, uhapšeni su Darko Dulović i Dušan Jovanović zvani Giba. Navodno su obojica pripadnici Kavačkog klana i plaćene su ubice.

Za sada nema zvaničnih informcija o tome da li su u Sarajevo došli 'poslom' ili nekim drugim povodom, a zna se da su iznajmili nekoliko stanova u Sarajevo Toweru smješteno u naselju Pofalići.

Dulović je ranije sumnjičen za ubistvo Siniše Milića Bosketa, bivšeg pripadnia srbijanskog SAJ-a koji se kasnije bavio čuvanjem raznih likova, navodno uglavnom mafijaša.

No, Dulović je za taj slučaj oslobođen.

Dulović je prethodno osuđen na dvije i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, nakon što su on, njegov rođak Aleksandar Dulović iz Bijelog Polja i Dragana Tarić iz Berana odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobjegao.

Policija je istraživala i da li je Dulović učestvovao u još nekim likvidacijama u Srbiji, ali i u regionu, posebno onima u kojima su žrtve likvidirane aktiviranjem eksplozivnih naprava.

Dulović se još kao maloljetnik, u oktobru 2007. godine, našao na stranicama "crne hronike" nakon što je na ranjen na splavu. Naime, Dulović i njegov drug Bojan M, koji je također bio maloljetan, pokušali su da uđu na splav, ali im obezbjeđenje nije dozvolilo. Otišli su, ali su ubrzo vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

U tom sukobu, Veljko Belivuk, koji je radio u obezbjeđenju splava navodno je pištoljem udario po glavi Bojana M. a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.

Tužilaštvo je prvobitno Velju Nevolju teretilo za pokušaj ubistva dvojice maloljetnika, ali je zanimljivo da su Dulović i drug kasnije promijenili iskaze, pa je Belivuk optužen samo za nanošenje teških povreda i osuđen na pet i po mjeseci zatvora, a tu kaznu mu je Apelacioni sud potvrdio u martu 2016. godine.

Jovanović zvani Giba također je 'poznati' hitmen Kavačkog klana. On se sumnjičio da je jedan od ubica Alana Kožara na Krfu.