KŠC "Sveti Josip"

U Sarajevu održan koncert “Večer hrvatske pjesme”, HDZ oduševljen

S ove večeri poslane su poruke mira i dobroga

Sinoć je u Sarajevu po prvi put održan koncert "Večer hrvatske pjesme" u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Koncert je održan u dvorani Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" i trajao je oko sat ipo.

Pristune su zabavljali članovi hora Katoličkog školskog centra pod vodstvom Ane Andrle Imamović, mezosopranistica Monija Jarak Mikulić, solist Oliver Bevanda, solistica Antonija Batinić, te bend na čelu s maestrom Damirom Bunozom. Program su dodatno obogatile Kiseljačke mažoretkinje pod palicom voditeljice Ivane Drmač.

Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, obratila se prisutnima riječima: "Sretna sam što večeras mogu biti domaćica ovom susretu lijepog i uzvišenog. Uz obilježavanje 'Dana europskog nasljeđa' ima li plemenitijeg zadatka nego osvijetliti povijest, kulturu, običaje jednog naroda? Večeras: Hrvata u Bosni i Hercegovini, ovdje u Sarajevu!

A što je narod bez historije, kulture i jezika? Sjenka koja tumara bespućima zaborava. Kultura se piše baš kao i historija, ali kultura se uči, prenosi i…pjeva. Stoga pjevajmo večeras, budimo zajedno u dobru! Poštujmo jedni druge!"

S ove večeri poslane su poruke mira i dobroga, poruka domoljublja prema Bosni i Hercegovini, kao i poruka da svaki narod treba voljeti svoje, i poštovati običaje i baštinu drugih, saopćeno je iz HDZ-a.

Koncertu su, pored ostalih brojnih uzvanica, nazočili pomoćni biskup Vrhbosanski u miru, monsinjor dr. Pero Sudar, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, monsinjor dr. Slađan Ćosić, prvi tajnik apostolske nuncijature u BiH, monsinjor Javier Camanes – Fores, posebni izaslanik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, Mate Lončar, brojni predstavnici diplomatskog kora u BiH, te visoki dužnosnici s državne, entitetske i kantonalne razine.

Nakon koncerta uslijedilo je prigodni domjenak.