Sport

U Sarajevu se sinoć družile legende FK Sarajeva: Okupljanja će prerasti u tradiciju

Sinoć je organizovano druženje sa legendama, onima koji su svojim sportskim rezultatima, majstorskim potezima na terenu i sportskim ponašanjem i van njega ugradili sebe u historiju Fudbalskog kluba Sarajevo. Na jednom mjestu okupili su se članovi brojnih, trofejnih generacija FK Sarajevo, žive legende kluba, a Klub će u budućnosti organizovati slična, redovna okupljanja.

FK Sarajevo
FK Sarajevo

„Za blistavu budućnost kluba tijesna veza sa našim legendama je neophodna! Treba nam njihova mudrost, njihovo iskustvo i znanje, ali i njihova i dalje živa strast prema svemu što se događa u Klubu i oko njega i jedinstvo i prijateljska atmosfera koju su međusobno očuvali decenijama!

FK Sarajevo

Zbog toga ih želimo viđati češće i želimo im pokazati poštovanje i uvažavanje koje nesumnjivo zaslužuju!“, istakli su iz Uprave kluba povodom ovog na momente i dirljivog okupljanja uz nadu da će u nadolazećem periodu biti redovni gosti na utakmicama prvog tima i omladinskih selekcija kluba.

FK Sarajevo

Ovo druženje okupilo je zaista one koji zajedno „u nogama“ imaju hiljade utakmica, golova i pobjeda. Među okupljenima su bili Vahidin Musemić, Fuad Muzurović, Fahrudin Prljača, Mirsad Fazlagić, Nijaz Merdanović, Nijaz, Nidal i Amar Ferhatović, Zijad Švrakić, Mehmed Čala Janjoš, Memnun Suljagić, Alen Škoro, Senad Repuh, Ervin Uščuplić, Emir Obuća, Alen Avdić, Mirza Varešanović, Dženan Uščuplić, Miloš Đurković, Almir Turković, Agim Nikolić, Muhidin Teskeredžić, Sedin Torlak, Muhamed Džakmić, Vule Trivunović, Sead Jesenković.

FK Sarajevo

Kapiten prve šampionske generacije Fudbalskog kluba Sarajevo, Mirsad Fazlagić, pozdravio je prisutne i najavio biranim riječima najstariju živu legendu kluba, Seada Jesenkovića koji je rođen 1943. godine.

FK Sarajevo

„Velika mi je čast što je sa nama večeras najstariji veteran našeg kluba, gospodin Sead Jesenković, naš „Lav“. Nije to samo nadimak našeg Seje, već i riječ koja ga opisuje i kao fudbalera i kao čovjeka“, rekao je Fazlagić uz poruku za sve uposlenike i navijače Fudbalskog kluba Sarajevo da je ovo još jedan znak da je klub krenuo u novu eru.

FK Sarajevo

„Sa ponosom mogu reći da su nakon dužeg perioda jednom druženju prisustvovali igrači iz brojnih proslavljenih generacija našeg voljenog kluba. Sarajevo se vraća na staze stare slave, zahvaljujući radu i naporima ljudi iz kluba koji su učinili sve da vrate osjećaj zajedništva svima nama koji volimo ovaj klub", zaključio je Fazlagić.

FK Sarajevo

Popularni „Lav“ je dobio i poseban dres sa brojem 75 na koji su se potpisali svi prisutni fudbalski majstori Kluba, a uručio mu ga je još jednan od legendi kluba, Fuad Muzurović.