raport saznaje

U SIPA-i saslušan Milisav Pijuk, koji je uhapšen zbog Debevca. Inspektorima dao izjavu i bit će pušten

U prostorijama SIPA-e večeras je saslušan Milisav Pijuk, koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, saznaje Raport.

Prema našim saznanjima Pijuk je osumnjičen u predmetu koji se vodi protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, bivšeg direktora OSA-e Osmena Mehmedagića te advokatice Vasvije Vidović.

Pijuk je uposlenik Suda BiH i radi kao šef unutrašnje kontrole i obezjbeđenja Suda BiH i bio je referent za unutrašnju kontrolu pri kabinetu Ranka Debevca.

Konkretno, Pijuk se zajedno sa Debevcem sumnjiči se za krivično djelo lažno predstavljanje kao i povrede ravnopravnosti spolova.

Prema informacijama Raporta, koje zbog istrage nećemo detaljno obrazlagati, Pijuk je radio neke stvari za Debevca koje su izvan službenih dužnosti.

Njegov advokat Almir Bibić nam je kazao da će Pijuk biti pušten na slobodu nakon što je dao izjavu.

"Moj će branjenik biti pušten na slobodu, nakon isteka naredbe o zadržavanju odnosno večeras. A sutra očekujemo prijedlog Tužilaštva za neke blaže mjere vezane za mog klijenta a koje će biti adekvatne po ocjeni Tužilaštva za neometano vođenje krivičnog postupka", rekao je Bibić za Raport.