PRETRES PUTNIČKOG VOZILA

U Travniku pronađeno oko 1 kg opojne droge speed. Uhapšene tri osobe iz Sarajeva

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjebosanskog kantona, tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinica za specijalističku podršku MUP-a su u nedjelju, 26. maja prilikom pretresa putničkog vozila marke Touareg pronašli oko kilogram bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Naime, akcija je izvedena u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom. Izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. rođen 1989.godine, suvozača A.Č. rođen 1989.godine i putnika u vozilu S.V. rođen 1985.godine, svi iz Sarajeva. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakirane u pvc foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija - “blinkeri”, sredstvo za vezivanje - “lisice”, crna potkapa - “fantomka” i jedan taktički prsluk, objavio je MUP SBK-a.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Lažno predstavljanje."