crna hronika

U Vogošći uhapšen Amar Šljivo, pronađeno oružje i droga

Postupajući po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, na području općine Vogošća su pronašli i uhapsili muškarca A.Š. (1975).

Kako saznaje Raport, radi se o Amaru Šljivi.

Izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio osumnjičeni, te je pronađeno i oduzeto: četiri puške, pištolj sa pripadajućim spremnikom i devet komada municije, ručna bomba, 75 komada municije različitog kalibra, 11 PVC paketa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine cca dva kilograma, određena količina novca u EUR valuti i drugi predmeti od interesa za istragu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine koja je raspisana 27.04.2016. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe (član 193. KZ BiH), kao i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama (član 195. KZ BiH), Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (član 371. KZ FBiH), krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM i krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga (član 238. KZ FBiH), 48-godišnji A.Š. je lišen slobode i smješten u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.