Sarajevo

Ubica Bećirović predat u nadležnost MUP-a KS: Slijedi kriminalistička obrada

(Foto: Fena)

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo E. M., predat je danas u nadležnost Uprave policije MUP-a KS gdje će biti izvršena kriminalistička obrada.

Nakon toga Bećirović će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, a očekuje se da će tužiteljica zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Bećirović je sinoć uhapšen u stanu u sarajevskom naselju Hrasno nakon što je nekoliko sati ranije na Alipašinom Polju usmrtio Emiru Maslan s kojom ima maloljetno dijete. Anel Bećirović je i ranije bio osuđen za nasilje u porodici upravo nad djevojkom koju je jučer usmrtio. Dobio je tri mjeseca zatvora i bile su mu izrečene mjere zabrane.

Oštećena E.M. napsutila je nasilnika te je s djetetom boravila u stanu na području općine Novi Grad koji je stekla u vanbračnoj zajednici s muškarcem A.B., s kojim je do mjeseca decembra 2022. godine živjela na adresi u ulici Aleja Lipa, općina Novo Sarajevo, kada je od strane Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo izmještena prvobitno u Sigurnu kuću, a potom u stan u ulici Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo.

Također protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika, kako je za Raport potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Kako je Raport već pisao, on je E. M., upucao u ulici Bosanska, te se s maloljetnim djetetom uputio u stan u ulici Aleja lipa. Tu se zabarikadirao, naoružan s djetetom, a policija je opkolila stan. S obzirom da je Bećirović bio psihički rastrojen na lice mjesta stigao je i pregovarač koji je duže vrijeme ubjeđivao Bećirovića da se preda, nakon čega je uhapšen.