Morbidan manijak

Ubijao, a onda jeo ljude. Putin ga je sada pomilovao

Nikolaj Ogolobjak priznao je da je bio član sotonističke sekte koja je pržila i jela organe svojih žrtava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pomilovao je ubicu osuđenog na 20 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubistvu četvero tinejdžera u sotonističkom ritualu. Pomilovanje je nagrada za borbu u Ukrajini u ozloglašenoj ruskoj jedinici Oluja Z.

Nikolaj Ogolobjak, koji je priznao da je član sotonističke sekte, osuđen je u maju 2010. godine pod optužbom za ubistvo, pljačku i oskvrnuće mrtvaca. Članovi sekte pržili su i jeli organe svojih žrtava u Oglobjakovu stanu 2008. godine, piše Dnevnik.hr.

Ogolobjak se sada slobodno šeće Rusijom, vratio se u zemlju 2. novembra i sada živi s majkom, potvrdio je njegov otac, piše Newsweek.

“To je istina. Služio je šest mjeseci u Oluji Z. Nakon ranjavanja ostao je invalid. Hoda, ali rana je bila ozbiljna”, rekao je Ogolobjakov otac za ruske medije. Dodao je da je malo vjerojatno da će ga ponovno poslati u borbu u Ukrajinu zbog ozljeda.

Sektu kojoj je pripadao Ogolobjak 2006. godine osnovao je tada 15-godišnji Konstantin Klik Baranov. Članovi su prvo provodili krvave rituale ubijajući pse i mačke, a njihovu su krv koristili za iniciranje novih članova.

U ljeto 2008. osmero članova ubilo je i raskomadalo četiri studenta koledža u Jaroslavlju.

Optuženima su izrečene kazne od 8 do 20 godina zatvora. Ogolobjak je dobio 20 godina u zatvoru s maksimalnim osiguranjem.