Tijelo još nije pronađeno

Ubistvo povratnice (90) kod Tuzle: Ubici Samelu Ćatiću pritvor produžen za još dvije godine

Tijelo je zamotao u prekrivač i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Samela Ćatića (40) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je krajem jula 2023. godine u mjestu Tumare na području Lukavca počinio ubistvo devedesetogodišnje povratnice Jovanke Đurić.

Postoji osnovana sumnja da je Ćatić u periodu od popodneva 30. do jutra 31. jula 2023. godine došao do kuće pomenute starice, koja se nalazi na osamljenom mjestu u Tumarama, ušao u kuću te starici zadao veći broj udaraca, što je dovelo do njene smrti, a kako bi prikrio tragove njeno tijelo je zamotao u prekrivač i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju.

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu obavilo u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, a u istrazi su sudjelovali i istražitelji Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je u određena vještačenja uključena i Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja Ministarstva sigurnosti BiH.

Nakon potvrđivanja optužnice Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i Ćatiću produžio mjeru pritvora za još dvije godine, saopćeno je iz Tužilaštva TK.