Sport

Udario u osinje gnijezdo. Navijači prijete smrću predsjedniku Juventusa!

Juventusovi ultrasi na San Siru su otkrili šokantni transparent protiv svog predsjednika Andree Agnellija u kojem žele njegovu smrt!

"Stara dama" prošle sezone nije uspjela zadržati titulu u Seriji A i trenutno je izvan četiri najbolja tima u italijanskom šampionatu, ali morbidne poruke prema Agneljiju nemaju veze s rezultatima na terenu, prenosi Football-Italia.

Navijači su razvili šokantan transparent tokom prvog poluvremena sinoćnjeg obračuna u Superkupu Italije protiv domaćeg Intera u Milanu, na kojem je pisalo: "Agnelli muori" ("Agnelli umri").

Policija je još 2019. uhapsila 12 Juventusovih ultrasa pod sumnjom za pranje novca, nasilje i iznudu u vezi s prodajom ulaznica.

Agnelli: Ultrasi vršili pritisak na klub

Istraga je počela godinu ranije i istraživala je navodnu infiltraciju mafije u prodaju ulaznica. "Bianconeri" su surađivali s vlastima u istrazi, a Agnelli je priznao da su najtvrdokorniji navijači vršili pritisak na klub.

"Juve je bio prisiljen pridržavati se zahtjeva ultrasa, svjestan mogućih negativnih posljedica kao što su rasistička skandiranja i druga ponašanja koja bi mogla dovesti do novčanih kazni, zabrane ili zatvaranja tribine", rekao je Agnelli tužiteljima u Torinu u septembru 2019. godine.

Ultras grupama je od tada zabranjen pristup stadionu Allianz, a nije slučajno da su na San Siru okačena još dva transparenta s natpisom "Ultras liberi" ("Sloboda Ultrasima).

Agnelli nije bio na sinoćnjem meču zbog pozitivnog testa na koronavirus.