nova saradnja

Udružuju se BMW i Tata

BMW grupa objavila je saopćenje o novoj saradnji. Ova kompanija udružila se sa indijskim brendom Tata Technologies, sa kojom je potpisala sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća sa ciljem uspostavljanja centra za razvoj softvera i IT na nekoliko mjesta u Indiji.

Plan je da se iskoristi ekspertiza koju Tata Technologies ima u oblasti digitalnog inžinjeringa i talenata u Indiji, kako bi se doprinijelo strateškoj ekspanziji mogućnosti softverskog kodiranja BMV Grupe u globalnim IT centrima i operacijama 24/7.

"Fokus će biti na strateškom razvoju softvera, a u softveru za automobile, fokus će biti na automatizovanoj vožnji, infotainment sistemu i drugim digitalnim uslugama", stoji u zajedničkom saopćenju.

"Naša saradnja sa Tata Technologies će ubrzati napredak u oblasti softverski definisanih vozila - Indija se može pohvaliti velikim brojem talenata sa izuzetnim softverskim vještinama, koji mogu doprinijeti našoj softverskoj kompetenciji", rekao je Christoph Grote iz BMW-a.

Warren Harris, izvršni direktor Tata Technologies, ​​rekao je da je će "stručnost biti u prvom planu", i da će "pomoći BMW-u u projektovanju vrhunskih proizvoda".