Sport

UEFA objavila važne vijesti: Moguće odgode utakmica baraža

Izvršni odbor Evropskog nogometnog saveza (UEFA) na sastanku održanom u ponedjeljak u Amsterdamu raspravljao je i o mogućnosti otkazivanja utakmica zbog širenja epidemije koronavirusa.

U razmatranja su uključena i utakmice dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji Euro, koje su zakazane za kraj marta, te je zaključio kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA-e, već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.

"U kontaktu smo s lokalnim vlastima i postupat ćemo onako kako nam one kažu. Mi smo tu nemoćni, u rukama smo onih koji su stručnjaci za ovakve situacije", izjavio je glasnogovornik UEFA-e.

Utakmice dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji Euro, koji bi se trebao održati od 12. juna do 12. jula u 12 različitih gradova, u kojima će se 16 reprezentacija boriti za preostala četiri mjesta, prema programu bi se trebale igrati 26. i 31. marta.

Nogometna reprezentacija BiH ima zakazanu utakmicu 26. marta u Zenici protiv Sjeverne Irske, a finalna utakmica na programu bi trebala biti nakon tri dana.