OBNOVA STADIONA

UEFA zaprijetila maloj Gironi, dobili su ultimatum: “Ili uradite ovo ili nema Lige prvaka!”

U Gironi su u toku prve pripreme za nadolazeću historijsku sezonu. Nakon mnogo godina iščekivanja, Estadi de Montilivi će doživjeti obnovu. Sve to kako bi ekipa mogla neometano nastupiti u europskim kupovima.

UEFA je upozorila vlasti Girone da korištenje privremenih tribina tokom utakmica Europskog kupa nije dopušteno, što je potaknulo radove na rekonstrukciji određenih elemenata.

Ova će investicija koštati 20 miliona eura. Nove tribine bit će podignute na Estadi de Montilivi ovog ljeta u sektorima Gol Nord i Preferent, omogućujući objektu da se oprosti od dodatnih tribina nakon nekoliko godina. Naravno, tribine Gol Suda ostat će iznimka, iako će se koristiti samo za ligaške utakmice.

Radovi na ovim tribinama počet će sljedeće godine. Prva faza renoviranja vjerojatno će započeti dan nakon što se odigra posljednja domaća utakmica protiv Granade za vikend od 25. do 26. maja i vjerojatno će završiti početkom septembra. To znači da će biti potrebno nešto više od tri mjeseca da se Montilivi modernizira i transformira u stadion koji ispunjava svoju svrhu i prikladan je za natjecanje u Europi. To će najvjerojatnije značiti da će Girona morati tražiti od ligaških vlasti da prve dvije ili tri utakmice igraju kao gostujući tim dok se radovi na stadionu ne završe.

Estadi Municipal de Montilivi otvoren je 1970. godine i može primiti 13.400 ljudi. Prvobitno je kapacitet objekta procijenjen na 17.000 gledatelja, iako je uvodnu utakmicu s tribina pratilo gotovo 25.000 ljudi.

Pored problema sa stadionom, Girona ima još jednu otežavajuću okolnost s obzirom da imaju istog vlasnika kao Manchester City, što UEFA ne dopušta, pa ostaje da se vidi kako će se riješiti ta situacija.