ČEKA SE ČEFERIN

UEFA zbog Piksija mijenja pravilo na Euro 2024? Isto je uradio i FIFA-i prije SP-a

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, podnijet će zvaničan zahtjev UEFA da na predstojećem Evropskom prvenstvu u rosteru nacionalnih timova bude 25 igrača.

Evropska fudbalska unija (UEFA) prošle godine u oktobru, saopštila je da će selekcijama učesnicama EURO 2024. u Njemačkoj biti dozvoljeno da na spisku igrača budu 23 fudbalera, 20 igrača i trojica golmana. Tačnije, zvanični Nyon je poništio svoju raniju odluku zbog Covida, jer je na EP 2021. selektorima bilo omogućeno da vode 26 fudbalera.

Dragan Stojković Piksi zalaže se za na šampionatu Evrope koji počinje 14. juna u rosteru svake ekipe bude 25 fudbalera, kao što je to bilo na Mundijalu u Kataru. Srpski selektor svoju inicijativu u pismenoj formi podnijet će na forumu trenera koji će biti održan u aprilu. Kako Kurir saznaje, Piksi ima podršku velikog broja kolega koji će se također založiti za proširenje konačne liste igrača za Evropsko prvenstvo.

Da podsjetimo, Dragan Stojković Piksi bio je glavni incijator za povećanje broja igrača na spisku za Katar. FIFA je odobrila njegov zahtjev sa obrazloženjem da je i dalje bila aktuelna pandemija korona virusa, te da su igrači su dolazili usred klupske sezone u Katar. Sada je na potezu UEFA, predsjednik Aleksandar Čeferin, bord direktora i zvanična komisija za organizaciju EURO 2024. u Nemačkoj.

Srpska fudbalska reprezentacija poslije 24 godine plasirala se na Evropsko prvenstvo. Orlovi se nalaze u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.