brutalna likvidacija

Ugledni advokat ubijen s 11 hitaca u centru grada: Vodio je spor protiv poznatog nogometaša, sve je snimila kamera

Nasilan videosnimak prikazuje poznatoga brazilskog odvjetnika Rodriga Marinha Crespa (42) kako izlazi iz poslovne zgrade da bi ručao sa svojim nećakom kada ga je napadač, koji je nosio majicu s kapuljačom i masku, ubio iz vatrenog oružja. Ubojica je prethodno izašao iz bijelog automobila i s leđa ispalio nekoliko hitaca u advokata, a potom se nagnuo nad Crespa i pucao još nekoliko puta.

Svjedoci kažu da je jedan od osumnjičenih nazvao Crespa imenom prije nego što je otvorio vatru. Vlasti su pregledale mjesto zločina i pronašle 11 čahura ispaljenih iz pištolja kalibra 9 mm. Istražitelji provjeravaju jesu li osumnjičenici prethodno pratili Crespa.

Drugi snimci prikazuju bolničare koji pokušavaju oživjeti Crespa prije nego što je proglašen mrtvim. Do sada nije bilo uhićenja, piše Daily Mail.

Crespo se prethodno bavio građanskim poslovnim pravom i zastupao klijente koji su bili žrtve shema kriptovaluta.

Lokalne novine Metropoles izvijestile su da je Crespo 2022. godine preuzeo obranu kolege odvjetnika Wheelera Tomaza u sporu oko vlasništva nad dva milijuna dolara vrijednom vilom koju je kupila brazilska nogometna zvijezda i napadač Tottenham Hotspura Richarlison.