mupzdk

Uhapšen V. T. zbog pucnjave u Zavidovićima. Žena u Zenici opljačkana usred bijela dana

zatvorili ga u šaht rotacija na policijskom automobilu


Nepoznata muška osoba danas je oko 16.45 sati izvršila razbojništvo u Zenici nad ženskom osobom inicijala F. K. J., rođenom 1965. godine - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

Razbojništvo se dogodilo na stubištu ispred stana, u zgradi na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića na broju 5.

"Muškarac je tom prilikom, uz upotrebu fizičke sile, otuđio torbu s ličnim dokumentima i neutvrđenom količinom novca. Žena je zadobila lakše tjelesne povrede, a uviđaj su izvršili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica", kazao je Valentić, koji je dodao kako se, na osnovu dobijenih podataka o opisu muškarca, vrši potraga za počiniocem.

Policija je, nakon današnje pucnjave u Zavidovićima, koja se u centru tog grada dogodila oko 12.30 sati, lišila slobode muškarca za kojeg postoje indicije da je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

"Slobode je lišen V. T. iz Zavidovića, koji je prethodno bio pozvan na informativni razgovor zbog sumnje da je ispalio pet metaka. On je, nakon informativnog razgovora, lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada, jer postoje indicije da je pucao iz pištolja.

Pištolj je pronađen na jednoj lokaciji u Zavidovićima, ali u daljnjem će se postupku vještačiti koliko je ispaljeno metaka. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih", kazao je Valentić.