Vijesti

Uhapšeni dojavljivač bombi bit će ispitan zbog terorizma

Tužiteljica Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u stalnom je kontaktu i koordinaciji sa djelatnicima SIPA, DKPT BiH, MUP-a KS, kao i tužiteljem Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, oko provođenja istražnih aktivnosti u vezi dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Kompleksu pravosudnih institucija BiH i Općinskom sudu Sarajevo.

Osumnjičena osoba uhapšena je za krivična djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentovanja i krivičnog djela terorizma, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Također, istažnim aktivnostima utvrđuje se i moguća povezanost navedenog osumnjičenog sa drugim sličnim krvičnim djelima počinjenim u prethodnom periodu.

“Značajnu pomoć u otkrivanju i lociranju osumnjičenog, pružila je OSA BiH.

U sklopu daljih istražnih aktivnosti, kada se steknu uvjeti, osumnjičeni će biti doveden u Tužiteljstvo BiH i ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo terorizma.

Također, Tužiteljstvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama, zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini, u cilju nadokonade prouzročene štete”, naveli su u saopćenju iz Tužilaštva BiH.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare