Nestanak djeteta

Ujak nestale djevojčice se oglasio o snimku iz Beča: Dosta stvari se tu ne poklapa…

"Svi krive moju sestru, a niko ne zna kako je njoj. Možda djeluje hladno, ali se jede iznutra", ovim riječima započinje svoju potresnu ispovjest Stefan Dragomirović, ujak nestale djevojčice Danke Ilić (2) za kojom se traga već šesti dan.

Sa suzama u očima, Stefan Dragomirović otvorio je dušu i govorio je o agoniji kroz koju prolaze.

Na početku svoje priče, ujak Danke Ilić ukazao je da njegova sestra, majka Danke Ilić, Ivana, od trenutka nestanka djevojčice sate i sate provodi u policijskoj stanici sa ciljem da pomogne policiji u istrazi.

O majci Danke Ilić

- Ona u policijskoj stanici provodi sate, od jutra do mraka, u nadi da će se sjetiti nekog detalja koji može da pomogne policiji. Nju tamo niko ne drži, moja sestra sarađuje sa policijom u istrazi i želi da joj što prije pronađu dijete - navodi sagovornik.

Također, ističe i da svi okrivljuju njegovu sestru, ali da zapravo niko ne zna kako je njoj i šta se tačno dogodilo tog dana kada je djevojčica nestala.

- Svi krive moju sestru, a niko ne zna kako je njoj. Možda djeluje hladno, ali se jede iznutra. Nema njene Danke, njene kćerke. Zamislite samo kako je tek njoj, a da ne pričam što je na svu tu muku još i trudna i ne smije da se stresira - kaže ujak.

- Snimak je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to Danka. Čekamo neku zvaničnu potvrdu. Po hodu i kosi djevojčice, djeluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunije, ko je snimio taj snimak? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svijetu voljeli da ona dođe kući - objašnjava ujak.

Dodaje i da Danka nije razmažena, te da nije kao ostala djeca koja često traže i plaču za majkom.

- Ako je Danka na onom snimku, čini mi se da nije uplašena. Ona je druželjubiva. Kada su kod kuće, Danka ima svoje igračke i igra se sama. Nije kao ostala djeca, koja često traže mamu. Ode do moje sestre kada joj je nešto potrebno, voda ili hrana - zaključuje on sa tjeskobom u glasu.