sportsko-amaterska manifestacija

Uk i Magoda na svečanosti u Beogradu: Vlada KS ponosni partner Sportskih igara mladih

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda prisustvovali su svečanoj ceremoniji u Beogradu na kojoj je bivši njemački fudbaler i član upravnog odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih.

Rummenigge je tako podržao najveću sportsko-amatersku manifestaciji u Evropi i postao dio velike SIM porodice ambasadora, među kojima su predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, sportisti Edin Džeko, Džanan Musa, Luka Modrić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić…

"Vlada Kantona Sarajevo ponosni je partner Sportskih igara mladih koje će ove godine biti održane u našem kantonu. Kroz 28 godina djelovanja, ove igre okupile su više od 2,7 miliona djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Srbiji, a od ove godine kao četvrta zemlja priključila se i Slovenija", kazao je premijer Uk.

U okviru programa održano je i revijalno takmičenje u jednoj od najpopularnijih sportskih disciplina Sportskih igara mladih - igri između dvije vatre, na kojem su učestvovala djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.